Web Analytics Made Easy - Statcounter

یک کارشناس حقوقی عراق با اشاره به اعتراف رسمی ترامپ به صدور دستور ترور شهیدان سپهبد حاج قاسم سلیمانی و ابومهدی المهندس و دستور دادگاه عراقی برای بازداشت وی گفت: مجازات ترامپ از نظر قوانین کشور اعدام است. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، دادگاه تحقیق «الرصافه» عراق روز  پنجشنبه 7 ژانویه حکم بازداشت «دونالد ترامپ» رئیس جمهور کنونی آمریکا را صادر کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این دادگاه مسئول رسیدگی به پرونده جنایت ترور «ابومهدی المهندس» و همرزمان ایشان است که، حکم بازداشت ترامپ را طبق ماده 406 قانون مجازات عراق صادر کرد. در این زمینه با «طارق حرب»،کارشناس سرشناس حقوقی عراق گفت‌وگویی انجام دادیم و نظر وی را درباره این حکم و اقدامات بعدی دادگاه در این باره جویا شدیم.

طارق حرب درباره صدور این حکم به خبرگزاری تسنیم گفت: بعد از اینکه دادگاه «کراده» اطلاعات زیادی را جمع آوری کرده و به دلایل و شواهد گوش داد، از نظر قانونی لازم بود فرد مورد شکایت یا همان ترامپ  بازداشت شود زیرا قانون عراق بین مسائلی که از طریق اطلاع بخشی و یا درخواست حضور مطرح می‌شود با دستور دستگیری  تفاوت قائل می‌شود. شکایت ترامپ از طریق دستور دستگیری بود زیرا وی همانطور که در بیانیه شورای عالی قضایی آمده است طبق ماده 406 قانون مجازات عراق متهم شده و مجازات آن اعدام است.

دادگاه عراق حکم بازداشت ترامپ را صادر کردشورای‌عالی قضایی عراق: حکم بازداشت دونالد ترامپ کاملاً قانونی است

حرب افزود: بر اساس این قانون نمی‌توان برای متهمی که مجازاتش اعدام است درخواست حضور کرده و یا این حکم را به اطلاعش رساند بلکه باید دستور دستگیری وی صادر شود و به همین دلیل بود که دستور بازداشت صادر شد.

وی با تاکید بر اینکه «تحقیقات زیادی از سوی دادگاه در ارتباط با شهیدان سردار قاسم سلیمانی و ابومهدی المهندس انجام شده است» گفت: در صورت تکمیل تحقیقات از سوی دادگاه تحقیق کراده، وی به طور غیابی به دادگاه ارجاع داده می‌شود زیرا تاریخی که از سال‌ها پیش آغاز شده مبنی بر این است که به هیچ متهم آمریکایی چه نظامی باشد و یا غیر نظامی و حتی بازنشسته اطلاع رسانی نمی‌شود و دلیل آن موضوع میدان «النسور» است که در جریان آن 15 عراقی کشته شدند و عامل آن نیز شرکت «بلک واتر» بود اما هیچ یک از آنان در دادگاه حاضر نشدند و هیچ مبلغی هم پرداخت نشد.

وی یادآور شد: درست است که آنان در دادگاههای آمریکایی حضور یافتند اما دلیل حضور آنان کشتن عراقی‌ها نبود بلکه نقض قوانین درگیری آمریکا بود از همین رو به خانواده قربانیان حتی یک دلار هم پرداخت نشد.

این کارشناس حقوقی در مورد اینکه پس از پایان دوره ریاست جمهوری ترامپ و پایان مصونیت او، رسیدگی به حکم قضایی‌اش آسان تر خواهد بود؟ گفت: پیش از این هیچ آمریکایی دادگاهی نشده است و حتی عراقی‌هایی که به آمریکا رفته و شکایت کردند، هیچ نتیجه‌ای نگرفتند اما سربازان انگلیسی محاکمه شدند و غرامت‌هایی نیز پرداخت شد.

وی تصریح کرد: موضوع تغییر جایگاه یک نفر از رئیس جمهور به یک شهروند عادی نیست و این تغییر در موضوع تغییری ایجاد نخواهد کرد زیرا دادگاه آمریکا هرگونه اقدامی علیه هر آمریکایی را رد می‌کند.

حرب در مورد اینکه در این شرایط فایده شکایت چیست؟ گفت: این یک موضوع روانی است نه چیزی بیشتر و باید ثابت شود. امکان محاکمه ترامپ در دادگاه بین المللی کیفری وجود ندارد زیرا عراق و آمریکا و ایران عضو این دادگاه نیستند و تا زمانی که در این دادگاه (عضو) نباشد، از وی شکایت نمی‌شود.

وی در مورد اینکه آیا همین اعتراف رسمی ترامپ به صدور دستور ترور این دو شهید برای محکومیت او بدون نیاز به اسناد دیگر کافی نیست؟ پاسخ داد: موضوع روشن است، کسی که دستور ترور را صادر کرد، قابل انکار نیست و این موضوع وقتی دادگاهی برگزار شود، به بحث گذاشته می‌شود و بیرون از دادگاه امکان بررسی آن وجود ندارد.

این کارشناس حقوقی عراق در مورد اینکه پیشنهاد شما به دولت عراق برای گرفتن حق این شهیدان از آمریکا چیست؟ گفت: در عراق این موضوع در برابر دادگاه و دستگاه قضایی مطرح شد تا اقدامات لازم را اتخاذ کند و قوه مجریه ربطی به این موضوع ندارد و دستگاه قضایی نیز اقدامات لازم را انجام داد و بعد از تحقیق باید دید راه اجرای نتیجه این پرونده چیست زیرا حکم صادر نشده بود.

وی در پاسخ به این سوال که در صورت اثبات اینکه برخی طرف‌های عراقی و غیرعراقی با آمریکا در اجرای این جنایت همکاری کردند آیا در دادگاه عراق محاکمه می شوند؟ گفت: طبیعی است در صورت اثبات دست داشتن عراقی‌ها در این جنایت و وجود ادله کافی در دادگاه عراق محاکمه خواهند شد.

حرب تاکید کرد: در عراق آنطور که یکی از نمایندگان وابسته به یکی از گروههای عراقی در پارلمان اعلام کرده است، این عملیات هفت دقیقه طول کشید و منطقی نیست که هیچ عراقی دستوری بدهد و یا با طرفی در طول هفت دقیقه تماس بگیرد بنابراین احتمال دارد این شهیدان از تهران تا لبنان و دمشق و سپس عراق تعقیب می شدند و امکان دارد جنایتکارانی از سوریه و لبنان در این اقدام دست داشتند. عراقی‌ها به دادگاه عراق ارجاع داده می‌شوند و افراد غیرعراقی نیز به طرف خود ارجاع داده می‌شوند تا اقدام لازم اتخاذ شود.

انتهای پیام/

منبع: تسنیم

کلیدواژه: حکم بازداشت دادگاه عراق عراقی ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۶۲۵۳۱۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

استفاده از واژه «اسرائیل» در رسانه‌های عراقی ممنوع شد

در نشست مشترک هیات رسانه‌ای ایران و عراق در بغداد بر لزوم اهمیت مسئله فلسطین و دفاع از ملت مظلوم تا پیروزی نهایی تاکید شد. در این نشست اعلام شد که استفاده از «اسرائیل» در رسانه‌های عراقی ممنوع شده و آن‌ها باید از رژیم صهیونیستی به جای این واژه استفاده کنند.

به گزارش ایسنا، در نشست هیات رسانه‌ای بازدید کننده ایران به ریاست فرشاد مهدی‌پور، معاون رسانه‌ای و تبلیغات وزارت ارشاد با هیات کمیسیون رسانه و ارتباطات عراق به ریاست علی الموید که در بغداد برگزار شد، دو طرف درباره گسترش همکاری های دوجانبه رسانه‌ای، مدیریت تولید محتوا، جلوگیری از اخبار جعلی و تشکیل اتاق فکر مشترک و همچنین بازتاب جهانی مراسم اربعین رایزنی و تبادل نظر کردند.

 در این نشست فرشاد مهدی پور با تاکید بر اولویت دادن به مسئله فلسطین به عنوان اولویت جهان اسلام، پیشنهاد کرد رویداد بزرگی با حضور فعالان رسانه‌ای حامی فلسطین در کشور عراق برگزار شود تا از ظرفیتهای آحاد و افکار عمومی کشورهای اسلامی استفاده شود. 

همچنین علی الموید، رئیس کمیسون رسانه و ارتباطات عراق نیز در این نشست ضمن تاکید بر گسترش روابط رسانه‌ای دو کشور ایران و عراق، پرداختن به اهمیت مسئله فلسطین را ضروری دانست و گفت: اربعین همیشه استمرار داشته است و دارد و مسئله فلسطین نیز تا پیروزی کامل امت اسلام و نابودی رژیم صهیونیستی ادامه خواهد داشت‌.

وی افزود: استفاده از کلمه اسرائیل در رسانه‌های عراق ممنوع شده است و بجای آن از رژیم صهیونیستی یا رژیم غاصب صهیونیستی استفاده می‌شود. فشارهایی از سوی آمریکا و برخی کشورها برای جلوگیری از اجرای آن وارد شد اما این مسئله قانونی و اجرایی شده است. 

رئیس کمیسیون رسانه و ارتباطات عراق در ادامه گفت: روز جمعه همه دانشگاه‌های عراق شاهد برپایی تظاهرات در حمایت و همبستگی با دانشجویان حامی فلسطین در دانشگاه‌های آمریکا که مورد سرکوب و ضرب و شتم قرار گرفتند بود.

وی همچنین درباره موضع دولت عراق بیان کرد: نخست وزیر در نشست سازمان ملل و همچنین گفت‌وگو با بایدن، دفاع مقتدرانه‌ای ملت مظلوم فلسطین‌ کرد که بی‌سابقه بود.

الموید در ادامه با اشاره به برگزاری همایش کشورهای عربی در امارات متحده عربی در آینده نزدیک خاطرنشان کرد: این همایش را به کارزار بزرگ عربی دفاع از ملت فلسطین تبدیل خواهیم کرد و به برخی کشورها اعلام کرده‌ایم و آن‌ها هم استقبال کرده‌اند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • مرور یک تجاوز شیمیایی
  • اصلاح قوانین اسلحه و مهمات برای جلوگیری از وقوع جرم است
  • لشکرکشی وسط اتوبان تیم امنیتی دونالد ترامپ برای اسکورت به دادگاه | فیلم
  • ممنوعیت استفاده از کلمه «اسرائیل» در رسانه‌های عراقی
  • استفاده از واژه «اسرائیل» در رسانه‌های عراقی ممنوع شد
  • (ویدیو) اسکورت عجیب ترامپ برای رفتن به دادگاه؛ لشکرکشی وسط اتوبان!
  • اسکورت باورنکردنی ترامپ برای رفتن به دادگاه؛ این یک لشکرکشی واقعی است! + ویدئو
  • مجازات واتس‌اپ برای کاربران خاطی!
  • جام ملت‌های زیر ۲۳ سال آسیا/عراق با بازیکن مس رفسنجان به المپیک رسید
  • صعود عراق به المپیک برای نویدکیا گران‌ تمام شد